5 steg för att få ett billigare mobilabonnemang

Att inte betala mer pengar än nödvändigt för sina inköp är vad hela denna webbsida handlar om. En del av att inte betala för mycket varje månad är att välja ett billigt mobilabonenmang, så i denna artiklar förklarar vi hur du gör det.

5 steg för att välja ett billigt mobilabonnemang

 1. Kontrollera om du har bindningstid kvar på ditt abonnemang.
 2. Läs olika recensioner av mobilabonnemang.
 3. Välj ut 3 abonnemang du gillar extra mycket.
 4. Välj det bästa abonnemanget.
 5. Se om det finns någon rabattkod för erbjudandet.

Nedan berättar vi om de steg vi precis nämnt i mer detalj.

1. Kontrollera om du har bindningstid kvar

Om du har bindningstid kvar på ditt mobilabonnemang är det inte lönt att du skaffar ett nytt abonnemang över huvud taget.

För om du exempelvis har 10 månaders bindningstid kvar på ditt abonnemang måste du betala en slutfaktura på alla de 10 månadsavgifterna för att få byta abonnemang och behålla ditt nummer.

Om du inte har tagit en mobil på köpet har du i regel en bindningstid på en månad, och i det fallet måste bara du komma ihåg att säga upp abonnemanget så du kan byta till ett annat abonnemang.

2. Läs recensioner om olika mobilabonnemang

Det finns ganska många hemsidor som recenserar mobilabonnemang, här länkar vi till en sida som visar upp många av de billigaste mobilabonnemangen.

Förslagsvis ska du läsa många recensioner och jämföra saker som täckning, support, om du kan välja till en mobil, pris, inkluderad surfmängd inom Sverige, om samtal och sms är kostnadsfria och om du får mycket surf med dig inom EU och EES.

3. Välj ut 3 abonnemang du gillar extra mycket

När du har läst om många olika mobilabonnemang är det en bra idé att välja ut tre operatörer du gillar lite extra. Då blir det nämligen lättare att jämföra saker och ting än om du har tiotals olika operatörer att hålla koll på.

De operatörer du valt ut ska du nu jämföra en extra gång och verkligen fundera på vilken av dem som är bäst.

4. Välj det bästa abonnemanget

När du hittat det bästa abonnemanget för dina behov är det en bra idé att gå in på operatörens webbsida och klicka in dig på kassasidan.

På den sidan uppger du bland annat om du vill behålla ditt gamla nummer och hur mycket surf du behöver.

5. Kolla om det finns någon bra rabattkod

Ta dig nu till vår startsida för rabattkoder och sök efter den operatör du tycker är bäst och billigast, exempelvis Hallon eller Halebop. När du sökt efter operatören får du en lista med alla rabattkoder som operatören erbjuder just nu.

Om du gillar något av de erbjudanden eller rabattkoder du ser på skärmen, klicka då på ”Visa rabattkod” eller ”Till butiken” för att ta dig till rätt operatör. Teckna därefter ditt nya och billiga mobilabonnemang.

Vad anser du? Kommentera gärna!

   Kommentera

   Coupino
   Logo