Så hittar du ett billigt mobilabonnemang

I princip alla vill ha ett billigt mobilabonnemang. Men vad är ett billigt mobilabonnemang, vilka operatörer erbjuder billiga mobilabonnemang och hur hittar du ett billigt mobilabonnemang?

Dessa frågor och fler svarar vi på precis nu.

Vad är ett billigt mobilabonnemang?

Ett billigt mobilabonnemang uppfyller alla krav du har och kostar samtidigt så lite pengar som möjligt. Men att skaffa det mobilabonnemang som kostar minst pengar är ofta en dålig väg att gå, för då riskerar du bli fast med ett mobilabonnemang som inte täcker dina behov.

Är det en bra idé att köpa till mobil till abonnemanget?

Om du ändå har tänkt att köpa en ny mobiltelefon kan en mobil med abonnemang vara en bra idé. Det är nämligen så att operatörerna brukar sälja telefonerna billigare till dig för att du ska teckna dig för ett abonnemang hos dem, alltså för att knyta dig till företaget.

Relaterad läsning

Rabattkoder: Aktuella rabattkoder hos Netonnet

Rabattkoder: Aktuella rabatter hos The Mobile Store

Rabattkoder: Så fungerar en rabattkod.

Varför kan vissa operatörer erbjuda billiga mobilabonnemang?

I korthet har de operatörer som erbjuder billiga abonnemang skurit ned på kostnader av olika slag. Det har i sin tur lett till att de operatörer som erbjuder billiga abonnemang går med vinst trots att de har mindre marginaler på sina mobilabonnemang.

Nedan berättar vi om de tre viktigaste anledningarna till att lågprisoperatörerna kan erbjuda billiga mobilabonnemang.

De har inga fysiska butiker

De fysiska butiker som de ”vanliga” operatörerna ofta har kostar mycket pengar att driva. Så det faktum att lågprisoperatörerna inte har några fysiska butiker gör att de har mindre utgifter, och att de därför kan erbjuda billigare abonnemang än traditionella operatörer såsom Telia.

De erbjuder sällan telefonsupport

Budgetoperatörer erbjuder nästan alltid bra kundsupport, men det är inte alltid du kan nå dem över telefon. När du tecknar dig för ett mobilabonnemang hos en lågprisoperatör är det alltså i regel endast chatt och mail du kan använda för att nå supportavdelningen.

Billigare marknadsföring

Det är vanligt att stora operatörer med dyrare mobilabonnemang väljer att driva igenom kostsamma reklamkampanjer via exempelvis tv. Billighetsoperatörerna ägnar sig ofta åt lite billigare marknadsföring, främst via sociala medie-tjänster. Och det syns även på prislappen för abonnemangen.

5 exempel på lågprisoperatörer

Nedan ger vi dig fem exempel på operatörer som klassas som budgetoperatörer, alltså mobiloperatörer som erbjuder mobilabonnemang som inte kostar så mycket pengar.

1. Hallon

Hallon ägs av Tre och går därför i Tres nät. Deras nät fungerar oftast perfekt i stora och mellanstora städer, men i mindre städer och i norr är täckningen i regel ganska dålig.

2. ChiliMobil

ChiliMobil går i Tres nät och är främst kända för att de erbjuder riktigt billiga fast pris-abonnemang för mobilt bredband och telefoni.

3. Vimla

Vimla ägs av Telenor och går i Telenors nät. Två av de bästa sakerna med Vimla är att du får möjlighet att välja till en telefon till abonnemanget samt att du kan spara din surf från månad till månad.

4. Tele2

Tele2 erbjuder av naturliga skäl mobilabonnemang i sitt eget nät, det vill säga Tele2:s nät. Hos denna operatör får du mycket för pengarna, och det är deras fast pris-abonnemang som är mest populära.

5. Fello

Fello är en lågprisoperatör som går i Telias nät, som i sin tur är Sveriges starkaste mobilnät. De erbjuder inte så mycket surf inom EU, men du får däremot en bra support.

Vad anser du? Kommentera gärna!

      Kommentera

      Coupino
      Logo