Hitta den billigaste matkassen

Matkassar kan man köpa av flera anledningar. Främsta anledningen till att beställa en matkasse är för att man sparar tid på att köpa en matkasse.

När man beställer en matkasse så överlämnar man allting kring middagsplanering och inköp av råvaror till någon annan. Varje, eller varannan vecka anländer en matkasse full med råvaror och spännande recept. Det du som matkasse-innehavare behöver stå för är tillagningen av maten.

En annan anledning till att köpa en matkasse är att det i många fall är billigare än att köpa maten direkt i butik. Detta beror på att företagen bakom matkassarna köper in råvaror i stora volymer, vilket driver ner priserna i konsumentleden. En annan anledning är att det ofta är de störa matvarujättarna som ligger bakom många av matkassarna.

Axfood är till exempel ägare av matkassen Middagsfrid. Företaget äger även matvarukedjor som Willys, Hemköp och Tempo vilket gör att de kan köpa in stora volymer.

Vilken är den billigaste matkassen?

När man ska beställa en billig matkasse så kollar man på pris per portion. En matkasse kan beställas i flera olika storlekar. Man kan till exempel beställa en matkasse för 1 person, och man kan beställa en matkasse för 5 personer.

När man beställer en matkasse så väljer man även hur många portioner matkassen skall innehålla. Matkassen innehåller vanligtvis mellan 2–4 portioner per vecka.

Man får alltså ha antalet personer matkassen är tänkt för, samt antalet portioner i åtanke när man ska hitta den billigaste matkassen.

Billiga kassen från City Gross är passande nog den billigaste matkassen just nu. Matkassen innehåller 4 portioner för 4 personer och kostar i skrivande stund 409 kr. Räknar man ut portionspriset så kostar denna matkasse (utan rabattkod) 25,56 kr / portion.

En matkasse kan alltså vara en bra affär för dig som vill spara lite pengar i vardagen. Matkassar lämpar sig väl både för studenter och barnfamiljer.

Hur gör man för att jämföra matkassar?

Det finns många matkassar du kan välja bland, och detta är någonting som teamet bakom Matkassekoll.se har lagt märke till. Man har jämfört matkassar från över 20 olika aktörer i jakt på den bästa matkassen 2024 för dig och din familj.

 

Vad anser du? Kommentera gärna!

      Kommentera

      Coupino
      Logo