Så sparar du pengar med kreditkort!

Att många idag handlar det mesta med kreditkort är ingen nyhet. Och faktum är att det finns mycket bra fördelar med att ha ett kreditkort som faktiskt kan göra att du sparar pengar – ja, du läste rätt!

Om du kanske går i tankarna på att skaffa ett kreditkort, men inte är säker på om det är värt det ännu, så har du kommit helt rätt. Här kan du nämligen läsa mer om vad det finns för förmåner som kreditkort har och hur du kan dra nytta av dem. Därefter kan du fundera på om ett kreditkort hade gynnat även dig. På Kortio.se kan du sedan jämföra alla olika kreditkort med förmåner och hitta det kort som passar just dig.

cashback på dina köp 

Kanske har du hört talas om cashback innan, och då vet du säkert att det är något som många kreditkort på marknaden idag erbjuder. Cashback är detsamma som återbäring; det innebär alltså att du får pengar tillbaka på dina köp! De flesta erbjuder mellan 0,5% och 2% i cashback, men det kan se väldigt olika ut. Värt att nämna är dock att somliga kreditkort samarbetar med diverse butiker och tjänster, och erbjuder då mer cashback när du handlar på dessa ställen.

Cashback-summan du samlat ihop dras vanligtvis av på din månatliga faktura, men ibland kan du också få cashbacken i form av rabatter, värdecheckar eller som riktiga pengar som betalas ut till ditt bankkonto.

Bonuspoäng 

Ibland kan man tro att bonus och cashback är detsamma – men det stämmer inte helt, även om det absolut finns likheter. Kreditkort med bonus innebär att du helt enkelt får bonuspoäng på dina köp – ibland på samtliga köp, ibland på utvalda ställen. Detta varierar från kort till kort. Mängden bonus du får på dina köp brukar också se olika ut – det kan handla om allt från 0,5- 1 poäng per krona till en viss procentuell bonus på per köp.

Din bonus kan användas på lite olika sätt beroende på kreditkort. En del kreditkort har sina egna poängshoppar där du kan byta dina insamlade poäng mot en produkt, tjänst, resa eller upplevelse. Andra erbjuder bonusen i form av värdecheckar eller möjlighet att delbetala fakturor med poängen. Oavsett så kan du se fram emot en bonus varje månad som definitivt kommer sätta lite guldkant på vardagsinköpen!

Rabatter

En riktigt bra fördel som kan hjälpa plånboken är rabatter vid shopping. En hel del kreditkort har riktigt bra erbjudanden på grund av att de har samarbeten med olika företag. Det kan vara allt från livsmedelsbutiker till upplevelser, evenemang, diverse tjänster och hotell. Vissa kreditkort har samarbeten med hundratals olika butiker och företag vilket gör att du högst troligen kommer hitta ställen som du brukar handla på. På så sätt kan du få rabatt på det du ändå handlar på en regelbunden basis – samtidigt som du sparar pengar. Mycket bättre än så blir det inte!

Försäkringar

Försäkringar är något vi alla behöver för olika ändamål – varesig det gäller för hemmet eller utlandsresan. Men visste du att många kreditkort har riktigt bra försäkringar som du kan få ta del av genom att använda dig av kortet? Majoriteten av dessa försäkringar ingår automatisk vilket är fördelaktigt för dig som vill spara pengar.

Den vanligaste försäkringen som kreditkorten har är reseförsäkring, vilket såklart är väldigt smidigt om du ska ut och resa. Ofta behöver du köpa hela eller en viss procentuell del av resan med kortet för att bli försäkrad. När du väl gjort köpet kan du alltså luta dig tillbaka och veta att du är trygg på din resa. På så sätt slipper du krångla och köpa till extra försäkringar och kan lita på att du får skydd med ditt kreditkort. Inga extra pengar spenderade!

Reseförsäkringarna är olika täckande beroende på vilket kreditkort du väljer, men ofta ingår avbeställningsskydd, ersättning vid förseningar, självrisksskydd, allriskskydd med mera.

En del kreditkort har också andra typer av försäkringar som gör dina inköp tryggare. Där kan det till exempel ingå allrisksskydd, leveransförsäkring, betalförsäkring och ID-skydd vid köp med kortet. Olika villkor gäller för olika kreditkort.

Kom ihåg!

Nu när vi har berättat hur du på bästa sätt kan dra nytta av ett kreditkort och hur du kan spara pengar genom att göra köp med kortet, så vill vi såklart poängtera att man alltid ska shoppa med förnuft. Genom att göra de köp du vanligtvis skulle gjort med ditt kreditkort kan göra att du i längden sparar pengar – men då krävs det såklart att du betalar av räkningarna i tid!

Det är viktigt att påminnas om att kreditkort har ofta en del avgifter man behöver ta hänsyn till (såsom ränta och månads/årsavgifter), och betalar man inte i tid så kan det bli en dyrare historia istället. Så – handla inte för mer än du har råd med, och använd på så sätt kreditkortet till din plånboks fördel.

Vid val av kreditkort är det alltid fördelaktigt att se över och jämföra kortens samtliga förmåner, avgifter och villkor. På så vis kan du vara säker på att kortet du väljer är det som passar dig allra bäst.

Vad anser du? Kommentera gärna!

      Kommentera

      Coupino
      Logo