Så gör du för att köpa badtunna!

Det är populärt att köpa badtunna. Men hur går det till att köpa en badtunna egentligen, och var kan du köpa din badtunna någonstans?

Dessa frågor och fler får du tydliga svar på precis nu.

3 steg för att köpa en badtunna

 1. Kontrollera att du har plats för en badtunna.
 2. Bestäm vilken typ av badtunna du vill ha.
 3. Beställ badtunnan och installera den.

Nedan berättar vi om de steg vi precis nämnt i större detalj.

1. Säkerställ att en badtunna får plats

Det första du borde göra är att säkerställa att din tomt har de förutsättningar som krävs för att du ska kunna ha en badtunna där. I vissa fall behöver du ha el framdraget till badtunnan, exempelvis om badtunnan är uppvärmd med gasol eller har belysning.

Du ska även säkerställa att badtunnan inte lutar. För om badtunnan inte får stå stabilt blir vattennivån sned, vilket bland annat medför att du inte kan ha en tillräckligt hög vattennivå. Värt att veta är samtidigt att du enkelt kan jämna ut underlaget med ett par rätt placerade markstenar.

2. Köp rätt badtunna

Som Svenska Badtunnor förtydligar i sin blogg om badtunnor finns det många typer av badtunnor att välja på. Nedan berättar vi om de vanligaste typerna av badtunnor som finns i Sverige.

Vedeldade badtunnor

En vedeldad badtunna kostar i regel mellan cirka 10 och 50 000 kr. Faktorer som avgör priset inkluderar bland annat hur stor badtunnan är, och hur bra kaminen är. Det finns även vedeldade badtunnor med kaminen utanför själva badtunnan så den blir mer rymlig.

Vedeldade badtunnor passar bäst där det är lite mer glesbebyggt såsom vid en stuga nära skogen. Det är nämligen så att vedeldade badtunnor avger rök vilket inte alltid är populärt bland tätbefolkade områden.

Gasoleldade badtunnor

Badtunnor som värms upp av gasol kostar i regel mellan cirka 10 och 50 000 kr. Faktorer som bestämmer hur mycket du behöver betala inkluderar hur stor badtunnan är och hur avancerad gasolvärmaren är.

Dessa badtunnor passar särskilt bra i tät bebyggelse tack vare att det inte bildas någon rök eller lukt.

3. Beställ badtunnan och installera den

Att beställa din badtunna är enkelt. Du tar dig bara till det inköpsställe som du vill köpa din badtunna hos och beställer den därifrån.

Vanligtvis fraktas badtunnan till din tomtgräns av ett fraktbolag såsom Schenker. Men tänk på att du sannolikt kommer behöva ha med dig minst 3 starka kompisar så ni som bär är minst 4 stycken. De flesta återförsäljarna räknar med att 4 personer klarar av att bära deras badtunnor till rätt plats på tomten.

Själva badtunnan kommer i regel färdigmonterad så någon montering behövs sällan. Värt att tänka på är samtidigt att marken ska vara plan innan du sätter badtunnan på rätt ställe, och du ska även tänka på att el ska finnas framdraget om det finns behov för det.

Svar på vanligt ställda frågor

Vad kostar en badtunna?

Exklusive installation kostar en badtunna mellan cirka 10 och 50 000 kr.

Vad kan jag köpa en badtunna?

Du kan köpa badtunnor hos bland annat Svenska badtunnor, men även i den vanliga bygghandeln.

Vad anser du? Kommentera gärna!

   Kommentera

   Coupino
   Logo