Varför är det så många som streamar tv-serier och film?

Många väljer att streama såväl filmer som tv-serier via tjänster såsom Viaplay, C More och HBO Max. Men hur kommer det sig, det vill säga; varför har så många valt att teckna sig för en eller fler digitala tv-plattformar?

Den frågan och fler svarar vi på nu.

5 anledningar till att streaming av tv och film är populärt

 1. Det är enkelt att komma igång.
 2. Det är skalbart.
 3. Det är enkelt att personanpassa.
 4. Det är relativt billigt.
 5. Det kan kombineras med linjär streaming.

Nedan berättar vi mer om de anledningar vi precis nämnt i större detalj.

1. Det är lätt att komma igång

Att skapa ett konto på en streamingtjänst såsom Viaplay eller HBO Max tar bara några minuter, och i regel klarar alla av registreringsprocessen. Allt som behövs är egentligen bara dina personuppgifter och ett giltigt Bank-ID, sen har du ett betalkonto på en streamingtjänst.

Unik rabattkod hos oss: Prova Viaplay 2 månader gratis!

2. Det är skalbart att streama

Med att streaming är skalbart menar vi att du kan välja att betala för en streamingtjänst och få ett ganska bra utbud, alternativt kan du välja att betala för flera streamingtjänster och få ett mycket bra utbud. Det är alltså du själv som väljer hur bra utbud du får med hjälp av plånboken, och det anser vi är en rättvis prismodell.

3. Du kan personanpassa ditt streamingutbud

Många streamingplattformar såsom Netflix och HBO Max tillåter att du skapar olika användarprofiler för olika personer. Tack vare det kan du enkelt se till att varje enskilda användare får personanpassat innehåll som bara passar denne, vilket medför att flexibiliteten är perfekt vid streaming.

4. Det är ganska billigt att streama

Att ha ett konto på Netflix eller HBO Max kostar i regel bara någon hundralapp i månaden, och värt att notera är att det åtminstone idag är enkelt att dela konto med kompisar så att du enkelt kan sänka månadsavgiften ytterligare.

5. Det är enkelt att kombinera streaming med linjär tv

Det linjära tv-utbudet är inte dött. Du ska alltså se till att kombinera dina streamingtjänster med gratiskanaler såsom SVT 1, SVT 2 och Kunskapskanalen, för då breddar du ditt tv-utbud utan att behöva betala för det.

Värt att veta är också att https://tv-tabla.nu/ är en bra resurs för att du ska kunna hålla koll på tv-utbudet på de linjära tv-kanalerna. Den tjänsten är gratis och det är även enkelt att spara ned en snabbgenväg på telefonen för alla kanaler du gillar.

rabattkod

De 5 största tv-plattformarna i Sverige

 1. HBO Max, som kostar omkring 90 kr/mån. De har utmärkt originalinnehåll från HBO såsom Game of Thrones och The Wire.
 2. Netflix, som kostar från cirka 100 kr/mån. De har utmärkta originalserier såsom The Umbrella Academy, Our planet och Mindhunter.
 3. Disney +, som kostar från cirka 90 kr/mån. De har många bra originalserier och filmer såsom allt som hör till Star Wars-universumet.
 4. Discovery +, som kostar från cirka 70 kr/mån. Här får du i princip allt som sänts på live-tv-kanaler såsom Kanal 5 och Sjuan.
 5. Viaplay, som kostar cirka 400 kr/månad om du vill ha tillgång till allt; det vill säga sport, filmer och serier. Värt att veta är att det är sportsändningarna som kostar skjortan. Film- och serie-paketet kostar idag bara omkring 130 kr/mån.
Vad anser du? Kommentera gärna!

   Kommentera

   Coupino
   Logo